De Smile 22 is ontstaan vanuit de wens een makkelijk en snelvarende sportboot te ontwikkelen voor een breed publiek.

In praktijk is gebleken dat de boot door de vlakke rompvorm reeds bij 2/3 bf ruimewind snelheden van 10 knopen behaalt en daarmee zowel recreatief als wedstrijdmatig al heel vroeg een enorme funfactor in zich heeft . Bij harde wind zijn snelheden van meer dan 20 knopen mogelijk

Door een lengte van 6,60mtr en een breedte van 2,25mtr.en een balastkiel van 125KG is de boot een zeer stabiel  zelf oprichtend platform en dat gemakkelijk 2 to 4 personen draagt( tot 350 kg).

De grote zelflozende kuip met open spiegel is voldoende ruim en diep om confortabel te zitten en te bewegen. Door de oprolbare keerfok ,de middenconsole waar de schoten en trimlijnen bediend worden en de enkelvoudige  gennaker  hijs ,strijk en boegsprietlanceer lijn  is optimaal bedienigsgemak bereikt.

Bootbeslag is volledig Harken. De carbon mast met dubbele gepijlde zalingen van  15 kg maakt op en aftuigen eenvoudig ,mede ook ook door de simpele stag bevestiging. De romp en dek zijn beide in epoxy laminaat, een pvc-schuimsandwich met vacuuminfusie  gemaakt voor hoge sterkte en duurzaamheid met laag gewicht.

Met behulp van een hijsarm kan de kiel opgetrokken worden waardoor er voor transport een lage trailer  volstaat ,hierdoor is in en uit het water halen met kraan of via de trailer op een boothelling eenvoudig.

Zeilen worden exclusief door Hagoort Sails gemaakt. Gemaakt van een pentex laminaat en speciaal ontwikkeld voor de eigenschappen van de romp en mast. Als stijlelement  komt de kleur van de romp terug in de gennaker en zijn grootzeil en fok in licht grijs zeer duurzaam flexpanel uitgevoerd.